23 Οκτ 2008

ΛΑΘΟΣ της ΕΝΑΤ ή ΚΟΛΠΟ de Papada

Ελαβα το ακόλουθο επείγον μήνυμα από την ΕΝΑΤ.
22.10.2008
Προς:
- Δ.Σ. Συλλόγου Προσωπικού Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ
- Δ.Σ. Ένωσης Πτυχιούχων Π.Ε.
- Εκπρόσωπο Δημοσιογράφων ΕΣΗΕΑ
- Εκπρόσωπο Δημοσιογράφων στο υπηρεσιακό συμβούλιο

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Το Δ.Σ. της ΕΝΑΤ, θεωρεί ότι από τις τοποθετήσεις των συλλόγων έναντι του ζητήματος της κατεύθυνσης αναδιοργάνωσης της ΓΓΕ-ΓΓΕ προκύπτουν κοινά σημεία που αφορούν το σχετικό Έργο όπως:

- Η ανάγκη αναθεώρησης των ελλιπών ή/και λανθασμένων επεξεργασιών και εκτιμήσεων του Αναδόχου , όπως αποτυπώνονται στο Παραδοτέο Π3
- Η ανάγκη προσανατολισμού του Έργου σε μια λογική στελέχωσης με βάση την αρχή της εξειδίκευσης
- Η ανάγκη στελέχωσης των ΓΤΕ και με υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ1, ΠΕ3, ΤΕ, ΔΕ και Δημοσιογράφων στα πλαίσια ενός ορθού καταμερισμού καθηκόντων και η ανάγκη κατίσχυσης για όλους τους κλάδους υπαλλήλων ενός ορθολογικού συστήματος τοποθέτησης σε ΓΤΕ (με σαφή και όχι "πελατειακά" κριτήρια τοποθέτησης)
- Η ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης των Συλλόγων από πλευράς Συντονιστικής Επιτροπής
- Η ανάγκη άσκησης σχετικής πίεσης στην πολιτική ηγεσία για αναθεώρηση σημαντικών κατευθύνσεων του Π3
Το Δ.Σ. της ΕΝΑΤ

- Καλεί τους συλλόγους εργαζομένων σε εντατική προσπάθεια συνεννόησης επί τη βάσει των κοινών μας σημείων και με στόχο το κοινό όφελος αλλά και το δημόσιο συμφέρον
- Καλεί τους συλλόγους εργαζομένων να καταγγείλουν το πνεύμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται με επώνυμες και ανώνυμες υβριστικές ανακοινώσεις με στόχο τον κλάδο Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας.
Το Δ.Σ. της ΕΝΑΤ διατηρώντας σταθερή την πεποίθησή του ότι η συντονισμένη δράση αποτελεί την καλύτερη οδό για την επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το Έργο, σας καλεί να συμμετάσχετε σε κοινή στάση εργασίας και σχετική διαμαρτυρία, με θέμα την Αναδιοργάνωση της ΓΓΕ-ΓΓΕ και προτεινόμενη ημερομηνία την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 12.00 στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.
Το Δ.Σ. της ΕΝΑΤ θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξειδικεύσεων για κοινές προτάσεις - θέσεις, και προς τούτο επαναλαμβάνει την ανοικτή πρόσκληση που έχει απευθύνει για σχετική συνάντηση. Το γεγονός ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα δεν αναιρεί την ανάγκη κοινής δράσης με την προϋπόθεση όμως επαναφοράς ενός κλίματος καλής πίστης για το οποίο θεωρούμε ότι καταβάλουμε τη δέουσα προσπάθεια.
Παρακαλούμε να απαντήσετε το συντομότερο και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΤ
Η Αντιπρόεδρος Ιουλία Ελματζόγλου Ο Γραμματέας Νίκος Νενεδάκης

-Τους απάντησα αμέσως με το ακόλουθο μήνυμα.
-Τι κόλπο είναι πάλι αυτό;
Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την 5η Νοεμβρίου, και μας καλείτε να ζητήσουμε την κήρυξη στάσης πριν την απεργία; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Ξαναδείτε το.
Το πλαίσιο που βάζετε είναι λάθος. Αποδέχεστε την φιλοσοφία της χειραγώγησης.
Ρωτήστε και άλλους που ξέρουν. Αποδέχομαι ότι δεν ξέρετε.
Αν πίστευα ότι ξέρετε τι γράφετε ,δεν θα σας απαντούσα έτσι.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: