31 Οκτ 2008

Όλοι Ενωμένοι και Δυνατοί στην απεργία της 5ης Νοεμβρίου.

Η Nίκη θα είναι δική μας,
Συνάδελφοι,


Προχωράμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα, τον αγώνα μας , για Ελεύθερη Δημοκρατική Πληροφόρηση και Ενημέρωση, Αξιοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία, για να διατηρήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον δημοσιογραφικό της χαρακτήρα και για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων .
Όλοι Ενωμένοι και Δυνατοί στην απεργία της 5ης Νοεμβρίου.
Η Φαυλοκρατία, η Οικογενειοκρατία, το κράτος της κομματικής παρέας, ο φαβοριτισμός, και η αναξιοκρατία δεν θα περάσουν.
Η συνέλευση του Απριλίου ζήτησε διάλογο, για την αναδιοργάνωση, με την πολιτική ηγεσία και όχι με την Εταιρία. ( κοινοπραξία).
Επιτέλους, ο Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, που ανέλαβε τώρα την εποπτεία της Γενικής Γραμματέας, θα δεχθεί την ΕΣΗΕΑ, στις 13 Νοεμβρίου για να συζητήσουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΓΓΕ-ΓΓΕ.
Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική πολιτική στάση από την προηγούμενη, που μας έλεγε, να διαπραγματευτούμε με την εταιρία για να κάνει η «πολιτική ηγεσία» τον «διαιτητή».
Εμείς θεωρούμε ότι, με τη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Παυλόπουλο, αρχίζει ο διάλογος για την αναδιοργάνωση από μηδενική βάση. Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας γραπτά προς τον κ. υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Πιστεύαμε ότι οι δύο Γενικοί Γραμματείς θα είχαν την ευαισθησία να αναστείλουν την « αναδιοργάνωση» μέχρι να ενημερωθεί ο νέος υπουργός. Αντίθετα οργάνωσαν χθες, παρουσίαση της «νέας πρότασης» της Εταιρίας. Ως εκπρόσωπος του δημοσιογράφων, αποχώρησα, λέγοντας ότι συζητάμε μόνο με την πολιτική ηγεσία και όχι με την Κοινοπραξία.
Η ταύτιση των δύο Γενικών Γραμματέων με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις μιας «συμπαγούς μεταρρυθμιστικής ομάδας», από την ΕΝΑΤ, έχει δημιουργήσει ένα οξύτατο κλίμα στη Γενική Γραμματεία, που οδηγεί σε αδιέξοδο. Το κλίμα της ασυδοσίας επέτρεψε να μετατραπούν σε κάτεργο τα Γραφεία Τύπου εξωτερικού για τους δημοσιογράφους, και ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου της Ουάσιγκτον, να αποκαλεί εγγράφως και ενυπογράφως, φασιστοειδές τον βουλευτή Πειραιά Γιάννη Διαμαντίδη.
Για όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν.
-Οι Γραμματείς , (και οι Φαρισαίοι), έχουν ημερομηνία λήξεως. Έρχονται και παρέρχονται.
-Όχι στο κομματικό κράτος, Όχι στο υπουργείο Προπαγάνδας. Όχι στη χειραγώγηση της ενημέρωσης.
-Ναι στον δημοσιογραφικό χαρακτήρα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ναι στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Ναι στην Ελλάδα όχι στον Σόρος.
-Η μεταρρύθμιση τους ΒΑΛΤΟΠΕΔΟΘΗΚΕ.
Η Νίκη θα είναι δική μας.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: