13 Οκτ 2008

Φωτογραφικό Αρχείο

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ


ΘΕΜΑ: Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης - Φωτογραφικό Αρχείο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο της Γενικής Γραμματείας παραμένει αταξινόμητο και αναξιοποίητο για χρόνια. Ο βασικός λόγος είναι η μεταφορά του από τις δημοσιογραφικές διευθύνσεις στην διεύθυνση πληροφορικής, στην οποία δεν εργάζονται δημοσιογράφοι.
Η Η απόσπαση αυτού του δημοσιογραφικού αντικειμένου έγινε στο παρελθόν, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δημοσιογραφικών αντικειμένων που θα οδηγούσε στην τελική απομάκρυνση των επαγγελματιών δημοσιογράφων από την Γενική Γραμματεία.
Πρόσφατα γίνεται προσπάθεια να ανατεθεί το έργο της ταξινόμησης και της σύνταξης των συνοδευτικών κειμενολεζαντών σε συγκεκριμένους συναδέλφους, οι οποίοι έτσι θα βρεθούν απασχολούνται στη διεύθυνση πληροφορικής παρότι δημοσιογράφοι.

Η πρόσφατη συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες αποφάσισε ομόφωνα να αρνηθούμε να συμμετάσχουμε σε αυτήν την μεθόδευση και να ζητήσουμε την επιστροφή του φωτογραφικού αρχείου στις δημοσιογραφικές διευθύνσεις, ώστε να προχωρήσει το έργο χωρίς να τίθενται εν κινδύνω τα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.
Σας κοινοποιώ σχετική επιστολή μου προς τον συνάδελφο Γιάννη Μαθιουδάκη, και παρακαλώ για την υποστήριξη του αιτήματός μας και την κάλυψη των ενεργειών μας.

Σπύρος Χατζάρας.
Εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες

Δεν υπάρχουν σχόλια: