21 Οκτ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΛΑ.Ο.Σ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ Γ.ΓΕ-ΓΓΕ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, επισκέφθηκαν σήμερα, μέλη της απεργιακής επιτροπής εργαζομένων δημοσιογράφων, στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση που σχεδιάζει ο κ. Ρουσόπουλος και την κατάργηση 80 θέσεων επαγγελματιών δημοσιογράφων. Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ κ. Σπύρος Χατζάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και συνάδελφο κ. Γ. Καρατζαφέρη, για τα σχέδια που ετοιμάζει ο κ. Ρουσόπουλος, για την μεταρρύθμιση στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του εκθέσαμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας για τις προτάσεις που έχουν εκφραστεί, για την απόλυση και κατάργηση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων και για την επιχειρούμενη χειραγώγηση της ενημέρωσης». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ απάντησε: «Ο κ. Ρουσόπουλος, τώρα, στα τελευταία του πολιτικού του βίου, προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του, στους δημοσιογράφους στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Δεν θα του το επιτρέψουμε. Ο «Γκεμπελισμός» δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Όλα αυτά τα οποία έχει κατά νου, για τους ανθρώπους που έχει μέσα εκεί, μας παραπέμπουν σε εποχή της Χούντας και αυτό είναι πολύ επι9κίνδυνο να το επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.»

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6956050

Δεν υπάρχουν σχόλια: