21 Οκτ 2008

Διάλογος με την κ.Παπαδά για τις Ανακοινώσεις

Προς την γενική γραμματέα Επικοινωνίας 20-10-2008

Κύρια Μαργαρίτα Παπαδά

Αγαπητή κυρία Γενικέ,

Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία σας και την αντίδρασή σας στην καταγγελία μου, για το ζήτημα της λογοκρισίας που ασκείται σε βάρος της Ένωσης Συντακτών και του εκπροσώπου των μελών της , τα τελευταία δύο χρόνια, στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ όμως, την έλλειψη αντίδρασης για δύο χρόνια στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ορισμένων « αγνώστων», που επέβαλαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση . Δεν μπορώ επίσης να εξηγήσω το γεγονός ότι, όσες φορές με καλέσατε , ευρίσκοντο επάνω στο γραφείο σας, ανακοινώσεις τις οποίες δεν σας είχα κοινοποιήσει.

Από τούδε και στο εξής, θα σας κοινοποιώ δια του πρωτοκόλλου τις ανακοινώσεις μου , ώστε να μην χρειάζεται κανένας, να κάνει τον κόπο να σας τις μεταφέρει με εξω-διοικητική διαδικασία.

Ελπίζω, ότι η δεδομένη δημοκρατική ευαισθησία σας, που διατυπώθηκε και στην επιστολή που μου αποστείλατε, θα εκφραστεί κατά τρόπο σαφή, υπέρ της προστασίας της ελεύθερης επικοινωνίας των συνδικαλιστών στην ΓΓΕ-ΓΓΕ με τα μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Ο εκπρόσωπος στο Μεικτό των μελών της ΕΣΗΕΑ Σπύρος Χατζάρας

Σας θυμίζω παλαιότερο έγγραφο μου.
Προς : Γενική Γραμματέα Επικοινωνίας : κ.Μαργαρίτα Παπαδά – Χειμώνα
Κοιν.1: -Υπουργό Επικρατείας, κ.Θ.Ρουσόπουλο

Κοιν.2- ΕΣΗΕΑ
Κοιν.3- ΕΣΠΥΤ

Θέμα: Συστηματική παρεμπόδιση της επικοινωνίας των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με τα μέλη τους.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένα θλιβερό φαινόμενο. Οι ανακοινώσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων απομακρύνονται, από τους πίνακες ανακοινώσεων, σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτηση τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων.
Η θλιβερή και άκρως αντιδημοκρατική, αυτή η πρακτική, εμποδίζει ουσιαστικά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες , από τις Ενώσεις τους .
Επειδή ερευνήσαμε το θέμα, διαπιστώσαμε ότι « δράστες», είναι οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, που έχουν επιφορτιστεί, κατόπιν εντολής σας, με το καθήκον να απομακρύνουν από τους Πίνακες , τις «παλαιές» ανακοινώσεις.
Πιθανώς από «υπερβάλλοντα ζήλο », ορισμένοι εκτιμούν την «παλαιότητα», μετά την πάροδο μιας ώρας. Ο «ζήλος» εκδηλώνεται κυρίως η σχεδόν αποκλειστικά, στον τέταρτο όροφο.
Πιστεύουμε, ότι για να διορθωθεί αμέσως αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να τροποποιήσετε τις εντολές σας, και να απαγορεύσετε την απομάκρυνση οποιασδήποτε ανακοίνωσης από τους Πίνακες του τετάρτου ορόφου. Την υποχρέωση , απομάκρυνσης των παλαιών κειμένων θα την αναλάβουμε μόνοι μας, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων.
Μόνιμη λύση θα είναι η τοποθέτηση τριών Πινάκων Ανακοινώσεων , με τζάμι και κλειδί, στις δημοσιογραφικές διευθύνσεις και στο τμήμα του μπρίφινγκ , στον πρώτο και τον τέταρτο όροφο.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: