23 Οκτ 2008

Απάντηση στην πρόταση της ΕΝΑΤ.

Φυσικά και δεν θα πάρουμε μέρος στη στάση εργασίας που προτείνετε.
Για τους δημοσιογράφους προέχει το πολιτικό ζήτημα. Η χειραγώγηση της ενημέρωσης, και η επιστροφή στο Υπουργείο Προπαγάνδας. Η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων είναι προϊόν αυτής της «φιλοσοφίας».
Ζητάμε:
-Δημοκρατία, Αξιοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία, Ελεύθερη Δημοκρατική Πληροφόρηση και Ενημέρωση.
-Όχι στο κομματικό κράτος, τον φαβοριτισμό, την αναξιοκρατία. Όχι στο υπουργείο Προπαγάνδας. Ναι στην Ελλάδα όχι στον Σόρος.
-Απόσυρση του σχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση.
Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας ,.στις 5 Νοεμβρίου 2008 στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, (του πρώην Υπουργείου Τύπου), λόγω της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας τους να καταργηθούν περισσότερες από 70 οργανικές θέσεις συντακτών και να ανατεθεί ο χειρισμός ευαίσθητων εθνικών θεμάτων σε δημοσίους υπαλλήλους. Η ενέργεια αυτή της ηγεσίας του συγκεκριμένου φορέα δίνει έτσι συγκεκριμένες κατευθύνσεις εσωτερικής και εξωτερικής πληροφόρησης (για πολιτικά, εθνικά θέματα, κ.λπ.) επιδιώκοντας και με τον τρόπο αυτό, χειραγώγηση της ενημέρωσης, όπως οι εργαζόμενοι και όλοι οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν.
Ραντεβού στις 5 Νοεμβρίου. Είσθε ευπρόσδεκτοι. Η νίκη θα είναι δική μας.

ΥΓ. Στις 30 Οκτωβρίου η κ.Παπαδά, οργανώνει « πανηγυρική» παρουσίαση του ΠΕ3/2, στο Κέντρο Τύπου, από τον κ. Επίκουρο και την "Κοινοπραξία" ,στις 10 πμ. Οπότε, πρώτα το… «καθήκον», και μετά η …«στάση εργασίας»;


ΧΑΤΖΑΡΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: