13 Οκτ 2008

24ωρη Απεργία στις ΓΓΕ-ΓΓΕ

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. 13/10/2008


Αγαπητοί συνάδελφοι

Η συνέλευση του χώρου δουλειάς , ( Πέμπτη 9 Οκτωβρίου), στην οποία ήταν παρόντες, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνάδελφος Δημήτρης Τσαλαπάτης, και ο ταμίας της ΠΟΕΣΥ, συνάδελφος Γιάννης Πλαχούρης , αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει και να καταδικάσει το αντιδημοκρατικό και αντιδημοσιογραφικό σχέδιο «αναδιοργάνωσης» που αποβλέπει στην Χειραγώγηση της Ενημέρωσης.

Το «όραματικό σχέδιο» μέσα από 900 σελίδες «μπουρδολογίας», ανακαλύπτει ξανά το «υπουργείο προπαγάνδας», και κατασκευάζει μια «Υπηρεσία Κυβερνητικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας», η οποία θα έχει και την ευθύνη για την κυβερνητική προπαγάνδα στο εσωτερικό της χώρας.

Η «επανίδρυση» της χουντικής «Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών», επιβάλλει την αποπομπή των «ενοχλητικών» δημοσιογράφων και γι' αυτό οι θέσεις εργασίας μειώνονται σε 75 από 156.

Τα δημοσιογραφικά αντικείμενα μειώνονται ή καταργούνται και ανατίθεται καθαρά δημοσιογραφική εργασία στους λεγόμενους «ακόλουθους Τύπου», (ΠΕ-2 η ΠΕ-ΝΤΟΥΕ).Το «πραξικόπημα» που ετοίμαζε εδώ και καιρό η πολιτική ηγεσία στις ΓΓΕ-ΓΓΕ με την συνεργασία της κοινοπραξίας της νεαρής εταιρείας «Bridge-it» (2002),με την έδρα Συστημάτων Επικοινωνιών του ΕΜΠ, και των ΠΕ-2,παραδίδει τις ΓΓΕ-ΓΓΕ σε προσωπικους μηχανισμούς που φιλοδοξο΄λυν να ελέγξουν την Ενημέρωση.

Οι ΠΕ-2 αναλαμβάνουν την διεύθυνση πολιτικής ΜΜΕ, την διεύθυνση Επικοινωνιακής Πολιτικής ( δηλ. σχεδιασμού προπαγάνδας) , την διεύθυνση Επικοινωνίας Εσωτερικού ( δηλ. την υλοποίηση της προπαγάνδας), την διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, την διεύθυνση της Διεθνούς Επικοινωνίας, με τα Γραφεία Τύπου εξωτερικού, από τα οποία αποκλείονται στο εξής όλοι οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί. (Στα γραφεία τύπου θα απασχολούνται 164 ΠΕ2) .Οι ΠΕ-2 δεν άφησαν ούτε το «ψυγείο» της ΠΣΕΑ. Κατέλαβαν μέχρι και αυτό.

Η «αναδιοργάνωση» που ετοιμάζουν η κ. Παπαδά με τον κ.Λειβαδά αγκαλιά με τους Πε-Ντούε και τον ιδιώτη σύμβουλο, δεν είναι τίποτα καινούργιο. Είναι το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία η ευνοιοκρατία, και ο φαβοριτισμός.

Αντίθετα εμείς ζητάμε Δημοκρατία, αξιοκρατία, ισονομία , ισοπολιτεία, και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Η συνέλευση του χώρου δουλειάς αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις ΓΓΕ-ΓΓΕ, με αιτήματα:
- Την άμεση απόσυρση του σχεδίου μετατροπής των γενικών γραμματειών σε μηχανισμό κομματικής προπαγάνδας, και την απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρίας.
- Την έναρξη διαλόγου από μηδενικής βάσεως, για την αναδιοργάνωση των γενικών γραμματειών σε δημοκρατική βάση.
- Την άμεση κάλυψη με πρόσληψη ανέργων δημοσιογράφων, των υφιστάμενων 40 κενών οργανικών θέσεων στις Γενικές Γραμματείες.
- Την εφαρμογή και στις Γενικές Γραμματείες των όρων που περιλαμβάνει η ιδιωτική συμφωνία της Συλλογικής Σύμβασης τους οποίους αρνήθηκε να υπογράψει τελικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψουν την αμφισβήτηση του δημοσιογραφικού τους χαρακτήρα και θα υπερασπιστούν το ψωμί τους μέχρις εσχάτων.

Ας το καταλάβουν καλά αυτό, ΟΛΟΙ.

Για την συνέλευση του χώρου δουλειάς

Ο εκπρόσωπος
Σπύρος Χατζάρας

Προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

κοινοποίηση: ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. 13/10/2008

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η συνέλευση του χώρου δουλειάς , ( Πέμπτη 9 Οκτωβρίου), στην οποία ήταν παρόντες, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συνάδελφος Δημήτρης Τσαλαπάτης, και ο ταμίας της ΠΟΕΣΥ, συνάδελφος Γιάννης Πλαχούρης , αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση παραπομπή στο Πειθαρχικό των συναδέλφων Προϊσταμένων και Διευθυντών- (μελών της ΕΣΗΕΑ)-στις ΓΓΕ-ΓΓΕ, οι οποίες συμμετείχαν λόγω θέσεως στις «ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ» παρακολούθησης και παραλαβής του « έργου» της αναδιοργάνωσης των ΓΓΕ-ΓΓΕ, και οι οποίοι, πέραν των όποιων προσωπικών τους θέσεων, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τα σχεδιαζόμενα σε βάρος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και των Δημοσιογράφων.
Οι συνθέσεις των επιτροπών δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ.

Για τη συνέλευση του χώρου δουλειάς
Ο εκπρόσωπος
Σπύρος Χατζάρας

Προς την κ.ΓΓ. Επικοινωνίας κα.Παπαδα.

13/10/2008


Αγαπητή κ. Γενικέ

Σας γνωρίζω ότι δεν παρέλαβα, το έγγραφο που μου κοινοποιήσατε για την συμμετοχή μου στο έργο του φωτογραφικού αρχείου, που παραμένει στην Δ/ση Πληροφορικής.

Όπως γνωρίζετε, και όπως σας τόνισε εγγράφως και η ΕΣΗΕΑ,οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να τοποθετηθούν σε μη δημοσιογραφικές διευθύνσεις.

Το αυτό ,σας τόνισα και εγώ προσωπικά στην συνάντησή μας, στο γραφείο σας .Σας είπα: « Φέρτε το φωτογραφικό αρχείο στην Διεύθυνση μας, και θα γίνει αμέσως».Αντί για το απλούστερο, συνεχίζετε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Προσπαθείτε, ξανά και ξανά , με όχημα το φωτογραφικό αρχείο ,να καταργήσετε την δημοσιογραφική μας ιδιότητα και να μας εντάξετε στο διοικητικό προσωπικό. Το ίδιο προσπαθούν και στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουμε δημοσιογράφοι



Ο Εκπρόσωπος

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: