21 Οκτ 2008

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Βουλευτή του Πασοκ Γιάννη Διαμαντίδη.

Πειραιάς, 21/10/2008

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Προς τους Υπουργούς Α) Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

κ. Π. Παυλόπουλο Β) Επικρατείας κ. Θ. Ρουσσόπουλο


Θέμα : «Πρόσληψη Εταιρείας Συμβούλων για την αναδιοργάνωση της ΓενικήςΓραμματείας Τύπου και Πληροφοριών»

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές Πληροφορίες, ο Υπουργός Επικρατείας ανέθεσε σε «Εταιρεία Ειδικών Επιστημόνων» την σύνταξη μελέτης για την αναδιοργάνωση Υπηρεσιών της Γ.Γ.Τ.Π., η οποία ήδη ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει - μεταξύ λοιπών εκτιμήσεων και υποδείξεων για τον εκσυγχρονισμό της - και την πρόταση για την κατάργηση του όρου «Εθνικά θέματα» (και συνακόλουθα και των τμημάτων που ασχολούνται με αυτά μέχρι σήμερα), με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μια χώρα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. και δεν υπάρχει λόγος ν΄ ασχολείται με αυτά τα ανύπαρκτα πλέον προβλήματα, την στιγμή μάλιστα που μέσα στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και Οικονομία συνδιαλέγεται με νέους όρους με τους γείτονές της.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί και ζητείται η κατάθεση των σχετικών εγγράφων


Αληθεύει το γεγονός ότι ανετέθη σε εταιρεία Εδικών Συμβούλων η σύνταξη μελέτης για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών και αν ναι, σε ποια συγκεκριμένη εταιρεία, πότε και έναντι ποια αμοιβής; Παρακαλώ να κατατεθούν και τα σχετικά έγγραφα.
2. Αληθεύει το γεγονός, ότι στις προτάσεις της Αναδόχου αυτής Εταιρείας περιλαμβάνεται και αυτή της κατάργησης του αντικειμένου των Εθνικών θεμάτων; Παρακαλώ να κατατεθούν και τα σχετικά έγγραφα.

3. Αληθεύει το γεγονός ότι η εν λόγω Εταιρεία απαρτίζεται από στελέχη διαφόρων εθνικοτήτων; Αν ναι, ζητήθηκε έρευνα και στοιχεία για τα πρόσωπα που συμμετέχουν σ΄ αυτήν από την ΕΥΠ, αφού δεν αποκλείεται να εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων Κρατών;

Ο Ερωτών βουλευτής
Διαμαντίδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: