27 Οκτ 2008

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ!

................Αλλο Παπαδάκης και άλλο Παπαδά

Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης, στον οποίο δεν επέτρεψαν να μιλήσει στη σημερινή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα, που η πατρίδα μας γιορτάζει το ΟΧΙ, η μνήμη στέκεται προσοχή. Η πατρίδα και όλοι μας επαναλαμβάνουμε το ΟΧΙ σε οποιαδήποτε επιβουλή και επιβολή.

Ένας από τους πρώτους νεκρούς του μετώπου, το ’40, ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαδάκης, που έπεσε για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, υπερασπιζόμενος και το δικαίωμα της ενημέρωσης.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι λέμε ΟΧΙ, όπως πάντα, και στη χειραγώγηση της ενημέρωσης και απαντάμε ΟΧΙ σε οποιονδήποτε συλλογικό ή ατομικό προσδιορισμό που θέλουν κάποιοι να επιβάλουν, για να πάψουμε να έχουμε Εθνικά Θέματα.

Οι δημοσιογράφοι, που βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τη διαπλοκή αλλά και με τη βιομηχανία των αγωγών, αγωνιζόμαστε να διατηρηθεί στο ακέραιο το δικαίωμα της άρνησης απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία και καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα φίμωσης, όπως η σημερινή στην εκδήλωση για το ΟΧΙ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.»

ΥΓ. Ο δημοσιογράφος ανθ/γός Κώστας Παπαδάκης έπεσε μαχόμενος στις 4 Νοεμβρίου 1940 στο Νεστόριο Καστοριάς, στους πρόποδες του Γράμμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: