27 Οκτ 2008

Συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

Προς: Δ/ση Υπηρεσιών Εξωτερικού 27 Οκτωβρίου 2008
κ. Λ.Πανούση
Κοιν: -κ. Υπουργό Εσωτερικών.
-κ.Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης
- ΕΣΗΕΑ
-ΕΝΑΤ

Θέμα: Συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

Στα λίγα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού , στα οποία έχουν τοποθετηθεί δημοσιογράφοι, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, της παραβίασης, με εντολές, αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά των Προϊσταμένων , βασικών, εργασιακών, συντακτικών αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Δημοσιογράφων.

Σας θυμίζω, ότι έχετε καθήκον να φροντίζετε για την εφαρμογή των νομίμων, σε ότι αφορά τη λειτουργία των Γραφείων Τύπου. Η παράλειψη σας, να εξασφαλίσετε τις νόμιμες συνθήκες εργασίας για τους δημοσιογράφους , συνιστά πειθαρχικό αλλά και ποινικό αδίκημα.

Η συστηματική, εκδήλωση τέτοιων φαινομένων , σε περισσότερα από ένα Γραφεία, προκαλεί σκέψεις, για την ύπαρξη σχεδίου, και συνωμοσίας, ώστε να υποχρεωθούν οι δημοσιογράφοι να ζητήσουν μόνοι τους, την επιστροφή τους στο Κέντρο.

Αντιλαμβάνεσθε, ότι η ανοχή που επιδεικνύετε, καθώς δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα σχετικό δικό σας έγγραφο, προς τους Προϊσταμένους, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οφείλετε να επιβάλλετε την νομιμότητα, και να πληροφορήσετε τους «νέους» Προϊσταμένους, ότι η Ελλάδα από το 1974 είναι Δημοκρατία, ότι οι πολίτες της είναι ίσοι και έχουν δικαιώματα που προστατεύονται.

Οι δημοσιογράφοι στην ΓΓΕ-ΓΓΕ, και η ΕΣΗΕΑ, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας, και να αναζητήσουμε τις τυχόν υπάρχουσες, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.


Ο Εκπρόσωπος στο Μεικτό, των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ

Σπύρος Χατζάρας



ΥΓ. Παρακαλώ , να διαβιβασθεί υπηρεσιακά η επιστολή μου στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, όπου υπηρετούν δημοσιογράφοι, και να αναρτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: