13 Οκτ 2008

07/04/2008

Ανακοίνωση

07/04/2008

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η συνέλευση της 3ης Απριλίου, των δημοσιογράφων που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας Ενημέρωσης, κατέληξε στις παρακάτω ομόφωνες προτάσεις ενεργειών και υιοθέτησε κοινές θέσεις, σε ότι αφορά στην αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας .

1. Η ΕΣΗΕΑ πρέπει να ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στην οποία θα παραβρίσκονται και οι αιρετοί εκπρόσωποι των δημοσιογράφων των Γ.Γ.Ε&Ε. για να πληροφορηθούμε τους στρατηγικούς προσανατολισμούς και τους στόχους της αναδιοργάνωσης.

2. Να κηρυχθεί από την ΕΣΗΕΑ πεντάωρη στάση εργασίας στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, που να συμπέσει με την επόμενη Συνέλευση μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις σε βάρος των δημοσιογράφων.

3. Οι ΕΝΩΣΕΙΣ να καλέσουν , τους δημοσιογράφους που τοποθετήθηκαν στην «επιτροπή παρακολούθησης» να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από αυτήν, για να μην την νομιμοποιούν.

ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

1.1 Απαιτούμε ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία.
και διάλογο με αυτήν.
1.2 Δεν αποδεχόμαστε ως συνομιλητή, την «Επιτροπή Παρακολούθησης», και απορρίπτουμε την διαδικασία διαλόγου με τον ιδιώτη «ανάδοχο».

1.3 Για μας είναι ζήτημα αρχής αλλά και δημοκρατικής τάξεως να μην αποδεχθούμε την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του κράτους και να συνομιλούμε με την πολιτική ηγεσία, προς την οποία άλλωστε θα εκφράσουμε τις απόψεις μας.
1.4 Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε πρόταση που αφορά στις δημοσιογραφικές λειτουργίες, εφόσον δεν έχει προέλθει από διάλογο με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
2.1
Οι Γενικές Γραμματείες ήταν, είναι, και θα παραμείνουν Δημοσιογραφικός Οργανισμός
.

2.2 Οι δημοσιογραφικές διευθύνσεις είναι τρεις. (Πληροφόρησης , Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης και Υπηρεσιών Εξωτερικού).

2.3 Δεν διαπραγματευόμαστε συρρίκνωση των δημοσιογραφικών αντικειμένων και μείωση των θέσεων εργασίας.

Η συνέλευση επανέλαβε προς τις ΕΝΩΣΕΙΣ , τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων, για το ότι συνεχίζεται, στις Γενικές Γραμματείες, η ανάθεση δημοσιογραφικού έργου σε μη δημοσιογράφους, επειδή δεν καλύπτονται με προσλήψεις δημοσιογράφων, τα υφιστάμενα κενά.

Ο εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ στις ΓΓ Ε&Ε
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: