13 Οκτ 2008

Τοποθετήσεις δημοσιογράφων στα Γ. Τ.Εξωτερικού

03/06/2008

Προς: Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Γενική Γραμματεία Ενημερώσεως 03/06/2008
-Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας
- κ. Λιβαδά
Κοιν. ΕΣΗΕΑ
Δ/ση Υπηρεσιών Εξωτερικού

Θέμα: Τοποθετήσεις δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού

κ. Γενικέ

Εζήτησα από την γραμματέα σας συνάντηση, ως εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ, για να πληροφορηθώ υπεύθυνα, τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας των ΓΓΕ-ΓΓΕ, για την πλήρωση των κενών θέσεων δημοσιογράφων που προκηρύχθηκαν.

Αυτό δεν έγινε δυνατό για δικούς σας λόγους.

Κατόπιν αυτού επισκέφθηκα τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού κ.Πανούση ο οποίος μου είπε ότι έχουν υποβληθεί 12 αιτήσεις για 6 θέσεις. Ότι τα μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι 6, και ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν δημοσιογράφοι στις κενές θέσεις προϊσταμένων διότι είναι δική σας «πολιτική επιλογή» να τοποθετούνται μόνο εκπρόσωποι του κλάδου (ΠΕ2)των «ακολούθων τύπου», ως προϊστάμενοι.

Επειδή είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες «κρίσεις», και να παρακάμπτονται τα επαγγελματικά προσόντα των υποψηφίων, παρακαλώ να διασφαλίζεται ότι οι επιλογές και κρίσεις θα γίνουν με αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια και με βάση τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων, και με βάση τους υπηρεσιακούς φακέλους για το έργο που έκαναν.


Ο εκπρόσωπος στο Μεικτο των μελών της ΕΣΗΕΑ
Σπυρίδων Χατζάρας.




Θέμα: Τοποθετήσεις δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού

κ. Γενικέ ,

εξακολουθείτε να μην έχετε χρόνο να δεχθείτε τον εκπρόσωπο των μελών της ΕΣΗΕΑ, και για τον λόγο αυτό επανέρχομαι.

Ο κ. Πανούσης θα σας είπε φαντάζομαι ότι του είπα ,για αυτά «που δεν μου είπε»,ότι οι δημοσιογράφοι, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δικαστικά μέσα, για να ακυρώσουμε κάθε παράνομη τοποθέτηση που θα παρακάμπτει τα αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια και τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων, αλλά και τους υπηρεσιακούς φακέλους για το έργο που έκαναν, υπέρ των φιλοδοξιών συγκεκριμένων προσώπων που έλκουν προφανώς από τον «Δαλάι Λάμα»,το «ταλέντο» να προΐστανται των Γραφείων Τύπου της χώρας μας, στο Εξωτερικό.

Ο κ.Πανούσης στο Υπηρεσιακό του Σημείωμα λέει «ψεματάκια».

Αυτό δείχνει καταρχήν έλλειψη αυτοσεβασμού. Τα «Ψεματάκια» ωστόσο μπορεί να είναι «ελάττωμα», αν τα λέει προς αυτοπροστασία, ή «προσόν», εάν προστατεύει την «ιεραρχία».

Το ερώτημα θα απαντηθεί συντόμως από τις επιλογές σας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Πανούσης θα πρέπει να παρουσιάσει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις και κρίσεις για όλους τους υποψηφίους.

Το κράτος δεν ανήκει σε κανέναν



Ο εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ
Σπυρίδων Χατζάρας.

νο3

Θέμα: Τοποθετήσεις δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού

κ. Γενικέ ,

εξακολουθείτε να μην έχετε χρόνο να δεχθείτε τον εκπρόσωπο των μελών της ΕΣΗΕΑ, και για τον λόγο αυτό επανέρχομαι.

Ο κ. Πανούσης θα σας είπε φαντάζομαι, ότι του είπα ,για αυτά ,«που δεν μου είπε»,ότι οι δημοσιογράφοι, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δικαστικά μέσα, για να ακυρώσουμε κάθε παράνομη τοποθέτηση που θα παρακάμπτει τα αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια και τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων, αλλά και τους υπηρεσιακούς φακέλους για το έργο που αυτοί έκαναν, υπέρ των φιλοδοξιών συγκεκριμένων προσώπων που έλκουν προφανώς εκ Θεού (και με την ευλογία του «Δαλάι Λάμα»), το «ταλέντο» και το αποκλειστικό δικαίωμα να προΐστανται των Γραφείων Τύπου της χώρας μας, στο Εξωτερικό.

Ο κ. Πανούσης στο Υπηρεσιακό του Σημείωμα, φυσικά δεν λέει την αλήθεια. Άλλωστε τα ίδια ακριβώς δεν είπε, και σε υποψηφίους που τον ερώτησαν.

Αυτό δείχνει καταρχήν, έλλειψη αυτοσεβασμού. Τα «Ψεματάκια» ωστόσο μπορεί να είναι «ελάττωμα», αν τα λέει προς αυτοπροστασία, ή «προσόν», εάν προστατεύει την «ιεραρχία».

Το ερώτημα θα απαντηθεί συντόμως από τις επιλογές σας.

Σε κάθε περίπτωση, η Υπηρεσία ,θα πρέπει να παρουσιάσει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις και κρίσεις για όλους τους υποψηφίους.

Το ελληνικό Κράτος κ. Γενικέ, υπάρχει και λειτουργεί υπέρ όλων των Ελλήνων και όχι υπέρ των «ημετέρων» ,των «κομμάτων» ή των διαφόρων «κλάδων» .

Ελπίζω ότι συμφωνούμε επί αυτής της Αρχής.



Ο εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ
Σπυρίδων Χατζάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: