13 Οκτ 2008

Τοποθέτηση Δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
28-05-2008

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση Δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επίκειται η λήψη αποφάσεων από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, για την τοποθέτηση δημοσιογράφων στις κενές θέσεις σε έξι γραφεία τύπου στο εξωτερικό.
Ζήτησα συνάντηση από την γραμματεία του γενικού γραμματέα κ.Λιβαδά, για να ενημερωθώ ως εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ ώστε να μπορώ να ενημερώσω και την Ένωση , αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Αντίθετα, πληροφορήθηκα «εξωδίκως» από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού, ότι έχουν υποβληθεί 12 αιτήσεις για 6 θέσεις. Ότι τα μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι 6, και ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν δημοσιογράφοι στις κενές θέσεις προϊσταμένων διότι είναι «πολιτική επιλογή» να τοποθετούνται μόνο εκπρόσωποι του κλάδου (ΠΕ2)των «ακολούθων τύπου».
Παράλληλα πληροφορήθηκα και άλλα «κριτήρια», όπως ότι « οι υποψήφιοι είναι ομάδα ΠΑ.ΣΟ.Κ», και ότι, «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ενδιαφέρεται για αυτούς».
Επειδή είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες «κρίσεις», και να παρακάμπτονται τα επαγγελματικά προσόντα των υποψηφίων, παρακαλώ για την άμεση παρέμβαση της Ένωσης υπέρ των μελών της, και υπέρ της τήρησης των ουσιαστικών και επαγγελματικών κριτηρίων, και της δημοκρατικής νομιμότητας.
Σας κοινοποιώ και σχετική επιστολή μου προς τον κ. «γενικό».

Σπύρος Χατζάρας.
Εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στις Γενικές Γραμματείες

Δεν υπάρχουν σχόλια: