2 Νοε 2008

«Αλγοριθμική Κολοκυθιά».


Διεκδικούμε τη δουλειά μας και όχι τον μισθό.

H ανεπίσημη συμβιβαστική πρόταση προς τους δημοσιογράφους, που παρουσίασε η «Κοινοπραξία των 700.000 ευρώ», για λογαριασμό της κυρίας Παπαδά και του κ. Λειβαδά, είναι να περικοπούν μόνο 40 και όχι 80 οργανικές θέσεις δημοσιογράφων. Ο «Ταχυδακτυλουργός» Σύμβουλος , προσέθεσε χειρογράφως, τις «προσωποπαγείς θέσεις», στις 70 οργανικές που πρότεινε, και ακόμα, τις 40 οργανικές θέσεις των δημοσιογράφων που ήδη εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ, για να καταλήξει στον αριθμό 159.
Η «συμβιβαστική πρόταση», αποδεικνύει την «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» της μελέτης της πρωτόπειρου Κοινοπραξίας , που κατέληξε στα συμπεράσματα της με την χρησιμοποίηση «αλγόριθμων».Τα golden boys, για 700 χιλιάδες ευρώ, κατεβάζουν και τα «εσώρουχα των αλγορίθμων ».
Αφού υποτίθεται ότι, επί μήνες μελέτησαν σοβαρά την κατάσταση, κατέληξαν ότι χρειάζονται 70 δημοσιογράφοι. Τώρα το κάνουν ανεπίσημα 159. Για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε. Την ίδια αλγοριθμική σοβαρότητα επέδειξαν και για τον κλάδο ΔΕ. Αύξησαν την πρόταση τους σε 170. Πρόκειται σαφέστατα για «συμβιβαστική» , «αλγοριθμική κολοκυθιά».
Επομένως, ο συμβιβασμός που μας προτείνεται είναι, να δεχθούμε την κατάργηση του δημοσιογραφικού χαρακτήρα της ΓΓΕ-ΓΓΕ, να δεχθούμε τον περιορισμό των δημοσιογραφικών αντικειμένων, να δεχθούμε την Διεύθυνση Προπαγάνδας Εσωτερικού, να δεχθούμε το κράτος της ΠΕ-ΝΤΟΥΕ, με αντάλλαγμα την παραμονή των 40 συναδέλφων που επρόκειτο «να πάρουν πόδι». ( Οι προγραφές είχαν ήδη αρχίσει, και στο παρασκήνιο τα «εξαπτέρυγα» διακινούσαν τις διαβεβαιώσεις, του τύπου, εσύ θα μείνεις, εκείνος θα φύγει).
Η «συμβιβαστική» πρόταση δεν είναι συμβιβαστική.
Η αποφασιστική στάση του κλάδου των δημοσιογράφων, και η ενότητα που διαμορφώθηκε, τους χάλασε τα σχέδια.
Η αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική πολιτική, «μιλήστε με την Εταιρία» ναυάγησε.
Προχωράμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα, τον αγώνα μας .
Διεκδικούμε τη δουλειά μας και όχι τον μισθό.
-Προτείνουμε την αύξηση των δημοσιογραφικών αντικειμένων, την ενίσχυση του δημοσιογραφικού χαρακτήρα της ΓΓΕ-ΓΓΕ, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, και την αύξηση του αριθμού των δημοσιογράφων. Αγωνιζόμαστε, για Ελεύθερη Δημοκρατική Πληροφόρηση και Ενημέρωση, Αξιοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία. Λέμε όχι στη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, όχι στην Φαυλοκρατία, ( παλιά και νέα), όχι στην Οικογενειοκρατία και την Παρεοκρατία, ( παλιά και νέα).
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, που ανέλαβε τώρα την εποπτεία της Γενικής Γραμματέας, θα δεχθεί την ΕΣΗΕΑ, στις 13 Νοεμβρίου για να συζητήσουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΓΓΕ-ΓΓΕ.
Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική πολιτική στάση από την προηγούμενη. Θεωρούμε ότι, ο διάλογος για την αναδιοργάνωση αρχίζει από μηδενική βάση, με τη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Παυλόπουλο. Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας γραπτά προς τον κ. υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Όλοι Ενωμένοι και Δυνατοί στην απεργία της 5ης Νοεμβρίου.
Η Φαυλοκρατία, η Οικογενειοκρατία, το κράτος της κομματικής παρέας, ο φαβοριτισμός, και η αναξιοκρατία δεν θα περάσουν.
-Οι Γραμματείς , (και οι Φαρισαίοι), έχουν ημερομηνία λήξεως. Έρχονται και παρέρχονται.
-Ναι στον δημοσιογραφικό χαρακτήρα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ναι στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Ναι στην Ελλάδα όχι στον Σόρος.
-Η Νίκη θα είναι δική μας

Σπύρος Χατζάρας



Δεν υπάρχουν σχόλια: