13 Νοε 2008

Δεν θα γίνει καμία αλλαγή, χωρίς τη συναίνεση της ΕΣΗΕΑ.

Συνάδελφοι,
H ενότητα και η αποφασιστικότητά μας, που εκδηλώθηκε και στην απεργία της 5ης Νοεμβρίου, αρχίζει να αποδίδει καρπούς.
Σήμερα, στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε το πρώτο βήμα προς την τελική δικαίωση.
Από εδώ και πέρα η ΕΣΗΕΑ θα συνομιλεί για την αναδιοργάνωση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Διάλογος με την «Εταιρεία» ΤΕΛΟΣ.
Η πολιτική δέσμευση του κ. Παυλόπουλου είναι ότι "η αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα γίνει με τη συναίνεση της ΕΣΗΕΑ ."
Οι βασικές διεκδικήσεις μας, υποστηρίχθηκαν σθεναρά από το ΔΣ και συμφωνήθηκε ότι:
-Το σχέδιο της «αναδιοργάνωσης» παγώνει.
-Δεν καταργούνται οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις των δημοσιογράφων
-Δεν συρρικνώνονται τα δημοσιογραφικά αντικείμενα.
Ο υπουργός και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προσκάλεσαν τους εκπροσώπους στο Μεικτό, να πάρουν μέρος στην τελευταία φάση των συζητήσεων.
Στην παρέμβασή μου τόνισα, ότι οι δημοσιογράφοι στην ΓΓΕ-ΓΓΕ αγωνιζόμαστε για αρχές και για το δημόσιο συμφέρον, και ότι δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση της αναδιοργάνωσης, παρά την ταχεία ολοκλήρωση της, αφού έχουμε συγκεκριμένες και αναλυτικές θέσεις , για το τι πρέπει να αλλάξει και τι πρέπει να βελτιωθεί, στις οποίες ως τώρα δεν έδωσαν καμία σημασία οι Γενικοί Γραμματείς.
Μετά τη λήξη της συνάντησης με την ΕΣΗΕΑ, ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε αίτημά μου, και μου παραχώρησε ολιγόλεπτη ακρόαση, στην οποία του εξέθεσα τις απόψεις μας, για τα Εθνικά Θέματα, και τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, και υπογράμμισα την ανάγκη, να αποκατασταθεί το κλίμα ομοψυχίας στην Υπηρεσία, ενώ δεσμευτικά ότι θα υποβάλουμε λεπτομερώς τις προτάσεις μας, αφού προηγουμένως εγκριθούν από τη συνέλευση των εργαζομένων.
-Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
Σπύρος Χατζάρας
εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ στο Μεικτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: