4 Νοε 2008

Η Απεργία αρχίζει στις 6 το πρωι

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


4 Νοεμβρίου 2008

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης απεργούν αύριο, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2008, ενάντια στις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας, που οδηγούν στη χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Σε μία εποχή που στον Βαλκανικό, τον Ευρωπαϊκό αλλά και τον εν γένει διεθνή χώρο διακυβεύονται υψηλής σημασίας εθνικά συμφέροντα και η σημασία της ενημέρωσης είναι ακόμη περισσότερο καθοριστική, η πολιτική ηγεσία των ΓΓΕ-Ε επιχειρεί τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων και την υποκατάσταση αυτών από δημοσίους υπαλλήλους.

Με τον τρόπο αυτό η εσωτερική και εξωτερική ενημέρωση για το κρίσιμα εθνικά θέματα επιχειρείται να παραδοθεί όχι στους γνώστες του αντικειμένου, δημοσιογράφους, αλλά σε ιεραρχικά εξαρτώμενους -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δημοσίους υπαλλήλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δημοσιογράφοι αποφασισμένοι, προασπίζουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: