19 Νοε 2008

Δεν θα επιτρέψουμε στον καθένα, να αμφισβητεί την επαγγελματική μας υπόσταση

Ανακοίνωση
(19-11-2008)

της συνέλευσης των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας προς όλα τα ΜΜΕ και ιδίως την εφ. «Ελευθεροτυπία».

Η συνέλευση του χώρου δουλειάς, των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ομόφωνα καταγγέλλει την πρωτοφανή, και διατεταγμένη παρέμβαση, του Γ. Βότση, σε βάρος της δουλειάς των 150 δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ .Γράφει εσκεμμένα ανακρίβειες και μόνο την υπόθεση της ενημέρωσης δεν υπηρετεί.

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, καταγγέλλουμε τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του συγκεκριμένου μέλους της ΕΣΗΕΑ, που άλλοτε από ιδιωτικά κανάλια, άλλοτε από την κρατική τηλεόραση, και τώρα από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας, ταυτίζεται με «Μίχιες» επιδιώξεις, και όσους επιθυμούν τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και την υπαγόρευση επιλογών και λύσεων στα Εθνικά μας Θέματα.

Η εκκαθάριση των δημοσιογράφων, που δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις», προφανώς εξυπηρετεί την «συντεχνία» των « καθεστωτικών» της Νέας Τάξης . Οι συκοφαντίες και η λασπολογία υπηρετούν αυτούς τους σκοπούς και αυτές τις επιδιώξεις.

Οι δημοσιογράφοι στις Γ.Γ. Ενημέρωσης -Επικοινωνίας έχουμε καθαρά δημοσιογραφικό αντικείμενο εργασίας, σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ και τον κώδικα δεοντολογίας, και η δουλειά μας φαίνεται στα δελτία που λαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ στην Αθήνα και την Επαρχία καθημερινά .

Όπως έχουμε αποδείξει, όποτε αυτό χρειάστηκε, δεν δεχόμαστε υποδείξεις και παρεμβάσεις στο έργο μας. Γι' αυτό θέλουν να μας αντικαταστήσουν με φερέφωνα και υποχείρια.
Δεν θα επιτρέψουμε στον καθένα, να αμφισβητεί την επαγγελματική μας υπόσταση ,τα εργασιακά και συντακτικά μας δικαιώματα ,την τιμή και την υπόληψή μας και να κάνει κατευθυνόμενα παιχνίδια στην πλάτη μας.
Καταγγέλλουμε επίσης την προκλητική παρέμβαση του ίδιου αρθογράφου σε βάρος των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που ενορχηστρώνεται με τις κυβερνητικές επιλογές και τις επιδιώξεις της διαπλοκής.

Για τη συνέλευση, ο εκπρόσωπος στο Μεικτό, των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στις ΓΓΕ-ΓΓΕ

Σπύρος Χατζάρας.
ΥΓ. Σε περίπτωση δεν τηρηθεί η δεοντολογία ,για την δημοσίευση της ανακοίνωσης μας, επιφυλασσόμαστε «παντός νομίμου δικαιώματός μας».Είναι απορίας άξιον ότι η «Ελευθεροτυπία», αρνήθηκε να δημοσιεύσει το ακόλουθο σύντομο σχόλιο που έλαβε αυθημερόν:

Προς την Ελευθεροτυπία

Αγαπητέ κύριε διευθυντά,

Εκ μέρους των 154 συναδέλφων που εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη, στο σημερινό φύλλο, από την εφημερίδα σας, (βλ.Ανάλυση στα γεγονότα. Δημοσιογραφία και συντεχνιακός καθεστωτισμός.Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ ), του σχεδίου κατάργησης των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων. Παρακαλώ, διαβιβάστε τις θερμές ευχαριστίες μας και προς τον συνταξιούχο σχολιαστή σας , κ.Βότση, και στην κ.Νταουντάκη.
ΥΓ1. Διαλέξατε και «σημαδιακή» μέρα .17 Νοεμβρίου. Η επέτειος του Πολυτεχνείου!
ΥΓ2. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται ;

Σπύρος Χατζάρας
δημοσιογράφος , μέλος της ΕΣΗΕΑ
εκπρόσωπος στο Μεικτό ,των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΓΓΕ-ΓΓΕ

ΚΟΙΝ. ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ-ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: