6 Νοε 2008

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΠΡΙΦΙΝΓΚ




«Μπλόκο» στο μπρίφινγκ του κυβερνητικού εκπροσώπου, E. Αντώναρου, έκαναν σήμερα οι δημοσιογράφοι στη ΓΓΕ-ΓΓΕ, με την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει 70 οργανικές θέσεις συντακτών και να παραδώσει την ενημέρωση σε δημοσίους υπαλλήλους. Στην απεργιακή κινητοποίηση που άρχισε στις 6 πμ. και ολοκληρώνεται αύριο την ίδια ώρα, η συμμετοχή των δημοσιογράφων ήταν 100% και δεν εκδόθηκε κανένα δημοσιογραφικό δελτί.Στην ανακοίνωσή της η απεργιακή επιτροπή επισημαίνει τα εξής:

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η πολιτική ηγεσία επιστράτευσε απεργοσπαστικό μηχανισμό

Οι δημοσιογράφοι είπαν σήμερα με αποφασιστικότητα ΟΧΙ στη χειραγώγηση της ενημέρωσης, ΟΧΙ στη συρρίκνωση των δημοσιογραφικών αντικειμένων, ΟΧΙ στην απώλεια θέσεων εργασίας, που προβλέπει το «σχέδιο αποδιοργάνωσης» της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το οποίο προωθούν οι δύο Γενικοί Γραμματείς,Μ . Παπαδά και Π. Λειβαδάς. Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στη ΓΓΕ-ΓΓΕ ήταν 100%, δεν πραγματοποιήθηκε η καθημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο press-room και δεν εκδόθηκε κανένα δελτίο.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι οι δύο Γενικοί Γραμματείς επιστράτευσαν ορισμένους μονίμους υπαλλήλους για να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια με τους απεργού.Οι μεθοδεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, την ύπαρξη μηχανισμών στη ΓΓΕ-ΓΓΕ, όπως εκείνου που έχει εξειδικευτεί σε θέματα «καταγραφής και παρακολούθησης» δημοσιογράφων και πολιτικών, τον οποίο αποκάλυψε «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακή.
Από σήμερα οι μηχανισμοί απέκτησαν όνομα και επώνυμο.
Ο αγώνας των δημοσιογράφων για την πραγματική ενημέρωση δικαιώνετα. Τώρα έγινε σαφές προς όλους γιατί θέλουν να διώξουν τους δημοσιογράφους και να αναθέσουν τη δουλειά τους σε φερέφωνα και υποχείρια.
Για όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να καταλογιστούν.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – 05.10.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: