13 Νοε 2008

Διατηρούνται οι οργανικές θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης-Επικοινωνίας,

Δεν κλείνουν οι δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και δεν απολύονται οι εργαζόμενοι, έπειτα από το σημερινό διάβημα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Ταυτόχρονα διατηρούνται οι οργανικές θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, ενώ στην ΕΡΤ αρχίζει διάλογος για την αποκατάσταση των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της ενημέρωσης.
Ειδικότερα, η δέσμευση του υπουργού στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τα συγκεκριμένα θέματα είναι:
Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, προβλέπεται η παράταση μέχρι τις 31/12/2009, του σημερινού « status » των δημοτικών Ρ/Σ & Τ/Σ σταθμών , ύστερα από σχετική πρόταση που θα καταθέσει ο κ. Παυλόπουλος στην Ολομέλεια της ΚΕΔΚΕ, στις 20 Νοεμβρίου ώστε να υπάρχει και η συναίνεση των ΟΤΑ.
Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών, αναμένει πρόταση της ΚΕΔΚΕ
και της ΕΣΗΕΑ, για να διαμορφωθεί το νέο καθεστώς λειτουργίας των
δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που θα κατοχυρώνει απολύτως
το δικαίωμα της ενημέρωσης για τους δημότες-πολίτες, θα περιφρουρεί
τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων και τον ειδικό χαρακτήρα
των φορέων αυτών.
Στις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παγώνει η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, δεν καταργούνται οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις των δημοσιογράφων και δεν αφαιρούνται τα δημοσιογραφικά αντικείμενα. Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή, χωρίς τη συναίνεση της ΕΣΗΕΑ.
Στην ΕΡΤαρχίζει, έπειτα από αίτημα της ΕΣΗΕΑ, η διαδικασία διαλόγου για την αποκατάσταση των συμβασιούχων δημοσιογράφων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της ενημέρωσης. Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, μπορούν να προκηρυχθούν οι σχετικές θέσεις για τους δημοσιογράφους.
Υπεγράφη επίσης κοινή υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις των μισθών των δημοσιογράφων , που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα για την περίοδο 1/1/2008 έως 31/12/2009.
Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης, η Β’ Αντιπρόεδρος Εννυ Μαγιάση, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μπετινάκης, ο Ταμίας Γιώργος Βλαβιανός και τα μέλη του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, Δημήτρης Τρίμης και Παναγιώτης Ράμμος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: