6 Νοε 2008

Με ανοιχτά χαρτιά και από καρδιάς.

Οι δημοσιογράφοι και ο σύλλογος των Υπαλλήλων στην ΓΓΕ-ΓΓΕ δίνουμε έναν κοινό αγώνα για την απόκρουση του «σχεδίου αναδιοργάνωσης», και την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην δουλειά μας.
Υπερασπιζόμαστε ΜΑΖΙ, δημοκρατικές Αρχές, την Αξιοκρατία, την Ισονομία και την ισοπολιτεία.
Η ομάδα περιφρούρησης της χθεσινής απεργίας ,δεν πίεσε κανέναν.
Έκκληση κάναμε, και η οποία βρήκε ανταπόκριση στους περισσότερους συναδέλφους που απασχολούνται σε δημοσιογραφικά αντικείμενα, και τους οποίους άφησε ξεκρέμαστους ο Σύλλογος των Υπαλλήλων.( Ενώ κανονικά θα έπρεπε να καλύψει τους υπαλλήλους που εργάζονται στις δημοσιογραφικές διευθύνσεις και κάνουν δημοσιογραφικό έργο).
Κανείς δεν προκάλεσε κανέναν , και κανείς δεν πίεσε κανέναν.
Είναι θλιβερό όμως, ότι κάποιοι από τους «συναδέλφους» μας, επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος. Το γιατί το έκαναν, είναι δικό τους θέμα. Το να καταγγέλλονται όμως «πιέσεις» από την ομάδα περιφρούρησης της απεργίας των δημοσιογράφων, είναι τουλάχιστον «χοντρό Ψέμμα ».
Είναι λάθος , να υιοθετεί ,την αντισυναδελφική , ( το λιγότερο), συμπεριφορά , των «ζήλωτών» ο σύλλογος των υπαλλήλων.
Αντίθετα θα έπρεπε να επισημάνει στους «ζηλωτές» ότι με τη συμπεριφορά τους ,«κάρφωναν» τους ΑΛΛΟΥΣ συναδέλφους τους, που επέδειξαν συναδελφική και συνδικαλιστική αλληλεγγύη.
Αυτό είναι το ζήτημα
Η μικρή και πρόσκαιρη ένταση, προκλήθηκε με θεατρικό και ανεξήγητο τρόπο, από τον συνάδελφο Λίβα που «αυτοεξεράγει», ακούγοντας τις τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χωρίς κανένας να τον ενοχλήσει σε τίποτα ή να του απευθύνει τον λόγο.
Ο κ. Λίβας, «παρενέβη στις εξελίξεις», και στη συνέχεια άρχισε να διατρέχει τους ορόφους για να «συμπαρασύρει» σε μια αντί-δημοσιογραφική διαμαρτυρία τον σύλλογο των υπαλλήλων. Ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει τη συμπεριφορά του, που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.
Όσο για τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα φερέφωνα, και τα υποχείρια, πριν σπεύσουν να τα φορτώσουν σε όλα μέλη του συλλόγου των υπαλλήλων, ο φίλος αντιπρόεδρος και ο φίλος γενικός γραμματέας, μπορούσαν πρώτα να συζητήσουν μαζί μου. Μιλάμε άλλωστε σχεδόν κάθε μέρα. Προς τι, η σπουδή;
Οι δημοσιογράφοι, διασταυρώνουμε τις ειδήσεις μας. Ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε, και απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένες διευθύνσεις.
Οι «μηχανισμοί» έχουν πια ονοματεπώνυμο.

Σπύρος Χατζάρας
Εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ στο Μεικτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: