20 Νοε 2008

Πραξικόπημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2008

Θέμα: Πραξικόπημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Παρέλαβα χθες, από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου της αναδιοργάνωσης της ΓΓΕ-ΓΓΕ, την δεύτερη έκδοση του «παραδοτέου Π3», που παρέδωσε η ανάδοχος ΕΤΑΙΡΙΑ, και με έγγραφό του, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευθύμης Αραβαντινός , με καλεί να επεξεργαστώ τις προτάσεις του Π3 και να διατυπώσω τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά μου έως την Τρίτη την 25/11/ 2008.
Αντίστοιχο έγγραφο απευθύνθηκε στον Σύλλογο Προσωπικού τους διευθυντές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Γενική Γραμματεία.
Συμπεραίνω, ότι οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και αποκέντρωσης στις 13 Νοεμβρίου, ότι το έργο της αναδιοργάνωσης παγώνει ως τον Ιανουάριο , δεν αφορούσαν, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στους πολιτικούς προϊσταμένους της, στην Εταιρία και την Επιτροπή.
Αγνοούν προκλητικά τον πολιτικό τους προϊστάμενο, και λειτουργούν ως αυτόνομοι και ανεξάρτητοι.
Αφού δεν υπακούουν στον αρμόδιο υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε ποια κυβέρνηση υπακούουν άραγε;
Επιθυμώ να σημειώσω ότι στην γραπτή απάντηση (αριθμός πρωτοκόλλου Υ/ΙΒ/55) που κατέθεσε στη βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος στις 12 Νοεμβρίου 2008, παρατίθενται στοιχεία ,που του έδωσε η πολιτική ηγεσία των δύο γενικών γραμματειών, τα οποία είναι εντελώς παραποιημένα, ανακριβή, και παραπλανητικά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Από πλευράς ΓΓΕ-ΓΓΕ την πορεία του έργου παρακολουθούν δύο επιτροπές με συνολικά 27 μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) αντιπροσωπευτικά των διευθύνσεων και των κλάδων των εργαζομένων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 5 δημοσιογράφοι οι περισσότεροι εξ αυτών μέλη της ΕΣΗΕΑ-
που υποδείχθηκαν από τους προϊσταμένους τους-, οι οποίοι είναι επίσης μέλη της ΕΣΗΕΑ. Τα μέλη των επιτροπών, τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, καθώς και όλοι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν με προτάσεις τους στο έργο. Η όλη διαδικασία, που ξεκίνησε με ειδική προς τούτο ενημερωτική συνάντηση όλων των εργαζομένων με τον ανάδοχο του έργου είναι ανοικτή. Τα συνδικαλιστικά όργανα, οποτεδήποτε το ζητούσαν, συναντούσαν τον ανάδοχο του έργου,. Όλα τα στοιχεία των παραδοτέων τμημάτων της μελέτης, ήταν διαθέσιμα και αποστέλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο».

Η πολιτική ηγεσία των ΓΓΕ-ΓΓΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Εταιρία. Πράγμα συνταγματικά απαράδεκτο. Στην επιτροπή παρακολούθησης διορίστηκαν πρόσωπα που επέλεξε η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕ-ΓΓΕ. Δεν υπάρχει καμία αντιπροσωπευτικότητα. Οι πέντε δημοσιογράφοι που τοποθετήθηκαν επελέγησαν από την κύρια Παπαδά. Οι τέσσερεις ήταν μέλη της ΕΣΠΗΤ.και ένας της ΕΣΗΕΑ, κατά του οποίου εκκρεμεί προσφυγή στο πειθαρχικό από τους συναδέλφους του στην ΓΓΕ-ΓΓΕ.
Μια από τους 5 , παραιτήθηκε μετά την απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων που εργάζονται στις ΓΓΕ-ΓΓΕ, να αρνηθούν τον διάλογο με την εταιρία, αλλά η πολιτική ηγεσία αρνείται να αποδεχθεί την παραίτηση της.
Επομένως η προσπάθεια της κας Παπαδά να εμφανίσει τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, ως συνεργαζόμενα με την αναδιοργάνωση που η ίδια μεθοδεύει είναι ψευδής και παραπλανητική.
-Παρακαλώ το υπόμνημα αυτό να το προωθήσετε στον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλο.

Ο εκπρόσωπος της ΓΓΕ-ΓΓΕ στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: