12 Φεβ 2009

Συνέλευση των δημοσιογράφων στις 17 Φεβρουαρίου στις 11πμ. στην αίθουσα συνεδρίων.

.........................................................Ανακοίνωση............................
12-02-2008

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα, να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες μας,εντός της Υπηρεσίας,για να δώσουμε την απάντηση της Ενημέρωσης ,στην Επικοινωνία,και τα «Τάγματα του Gilboa»,και να υιοθετήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς διάλογο με την πολιτική ηγεσία για το μέλλον τον δημοσιογράφων στην ΓΓΕ-ΓΓΕ.
Επίσης πρέπει να μεθοδεύσουμε τις αντιδράσεις μας για το χαράτσι του 9%.
Γι΄αυτό συνέλευση την.....................

ΤΡΙΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 11πμ.

στην αίθουσα συνεδρίων (στο ισόγειο).

Στη συνέλευση θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο μας.

Ο εκπρόσωπος
Σπύρος Χατζάρας.
......................................................
Σκέψεις για διάλογο


1.Συγκρότηση μιας Ενιαίας Υπηρεσίας. Μια Γενική Γραμματεία. Ένας Γενικός Γραμματέας.

2.Κατάργηση κάθε αναφοράς στην Επικοινωνία. Είμαστε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Επικοινωνία σημαίνει χειραγώγηση της ενημέρωσης και προπαγάνδα.

3.Διατήρηση και ενίσχυση του δημοσιογραφικού χαρακτήρα της Υπηρεσίας. Ενίσχυση του τμήματος « Εθνικών Θεμάτων». Ανάθεση της ευθύνης του περιεχομένου της Ιστοσελίδας της ΓΓΕ, στις Δημοσιογραφικές Διευθύνσεις. Ίδρυση τμήματος διαδικτύου, στις δημοσιογραφικές διευθύνσεις, που θα έχει την ευθύνη καταγραφής και παρακολούθησης των όσων γράφονται για τη χώρα μας και τα εθνικά μας θέματα, και την ευθύνη της άμεσης αντίδρασης. Επαναφορά των αντικειμένων που έχουν κατά καιρούς αφαιρεθεί από τις δημοσιογραφικές διευθύνσεις.

4.Κάλυψη των υφιστάμενων 40 κενών οργανικών θέσεων δημοσιογράφων. Ενίσχυση του Δημοσιογραφικού προσωπικού, σύμφωνα με τις προτάσεις των προϊσταμένων, ώστε να καλυφθούν τα πρόσθετα δημοσιογραφικά αντικείμενα, για τα οποία υπάρχουν αναλυτικές προτάσεις. Κάλυψη όλων των ειδικών γλωσσών, με μεταφραστές.

5. Στα δημοσιογραφικά αντικείμενα δεν πρέπει να απασχολούνται δημόσιοι υπάλληλοι, τα παιδιά των stage, και οι «ακόλουθοι επικοινωνίας».

6. Ως δημοσιογράφοι, προσλαμβάνονται και τοποθετούνται, άτομα που έχουν κρατήσεις τουλάχιστον τριών ετών στα δημοσιογραφικά ταμεία. Το δημόσιο δεν δημιουργεί πλέον δημοσιογράφους. Κανείς μη δημοσιογράφος δεν εκτελεί δημοσιογραφικό έργο.

7. Δημιουργία, 3ης Δημοσιογραφικής Διεύθυνσης, Υπηρεσιών Εσωτερικού, στην οποία θα υπάγονται τα Γραφεία Τύπου των περιφερειών, το γραφείο τύπου στη Θεσσαλονίκη, και τα ειδικά γραφεία τύπου στην Κομοτηνή ( που θα πρέπει να γίνει ξανά αυτοτελές) και τη Φλώρινα, ( που θα πρέπει να συγκροτηθεί).Η Διεύθυνση Υπηρεσιών Εσωτερικού, θα έχει την ευθύνη για την ενημέρωση της περιφέρειας για τις πράξεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και για την ενημέρωση του Κέντρου, για τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη της περιφέρειας και θα συνεργάζεται με τα γραφεία τύπου των Νομαρχιών, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση.

8. Στα Γραφεία Τύπου εξωτερικού ,πρέπει υποχρεωτικά να συνυπηρετούν δημοσιογράφοι και σύμβουλοι επικοινωνίας. Στα μεγαλύτερα γραφεία θα τοποθετούνται και διοικητικοί υπάλληλοι. Οι προϊστάμενοι των γραφείων τύπου εξωτερικού θα πρέπει να προέρχονται και από τον κλάδο των δημοσιογράφων με αναλογία 7/10. Κανείς δεν τοποθετείται προϊστάμενος εφόσον δεν έχει συμπληρώσει 15 χρόνια υπηρεσίας, ή ασφάλισης σε δημοσιογραφικό Ταμείο. Εάν δεν υπάρχουν αρκετές αιτήσεις δημοσιογράφων, από τους υπηρετούντες στη Γενική Γραμματεία, η πολιτική ηγεσία μπορεί να επιλέξει έμπειρους δημοσιογράφους από τον ιδιωτικό τομέα. Όλες οι διαφημιστικές εκστρατείες κρατικών φορέων στο εξωτερικό, παρακολουθούνται και υλοποιούνται από τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

9. Συγκρότηση νέας επιτελικής Διεύθυνσης, «Στρατηγικής και Σχεδιασμού» , που θα έχει την ευθύνη, για την επεξεργασία της συνολικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, την Διαχείριση κρίσεων, την θεσμική συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την παρακολούθηση της «εχθρικής» προπαγάνδας, και την υλοποίηση των δράσεων που χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους στο εξωτερικό. Στην διεύθυνση αυτή θα τοποθετούνται υπάλληλοι βάσει των ουσιαστικών τους προσόντων, και τη γνώση του αντικειμένου, και θα μπορούν να προσλαμβάνονται και άτομα του ιδιωτικού τομέα.

10.Συγκρότηση Διεύθυνσης «Εσωτερικής Εκπαίδευσης» , που θα μεριμνά για την οργάνωση συστηματικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων , ώστε να μεταδίδεται η γνώση και η πείρα των παλαιότερων στους νεότερους υπαλλήλους. Έτσι η συσσωρευμένη εμπειρία, θα διατηρείται προς όφελος της υπηρεσίας και του Δημόσιου, και θα αρχίσει να υφίσταται ενιαία υπηρεσιακή νοοτροπία αντί για τις προσωπικές μεθόδους , όπως γίνεται σήμερα. Επίσης θα έχει την ευθύνη για τα προγράμματα επιμόρφωσης.


Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: