3 Απρ 2009

Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με θέμα την εξυγίανση και διασφάλιση της Ενημέρωσης, της ελευθερίας της έκφρασης και των θέσεων εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ.
Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος είναι και επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΑ, για την κατάσταση στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για τα θέματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους, καθώς και για τα γενικότερα ζητήματα ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Στον κ. Πρόεδρο τονίσθηκε ιδιαίτερα η αταλάντευτη θέση της ΕΣΗΕΑ ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Για το λόγο αυτό, η ιδιοκτησία των Μέσων οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα αυτά και να αντιληφθεί μαζί με τους στρατηγικούς επενδυτές της και τις πολυεθνικές διακλαδώσεις της, ότι η ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα -όπου διακυβεύονται και μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα- αποτελεί θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας και καταλυτικό στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τους προβληματισμούς του Δ.Σ. και του δημοσιογραφικού κόσμου και επέδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του, ώστε, ο Ελληνας πολίτης να μην απολέσει, και με το πρόσχημα της κρίσης, το πολύτιμο αγαθό της Ενημέρωσης, που αποτελεί άλλωστε και πολιτικό πρόβλημα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: