3 Απρ 2009

Οι δημοσιογράφοι χάρη στην ΠΟΕΣΥ , πληρώνουν όχι μόνο την κρίση αλλά και τα αφεντικά τους.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΦΙΜΩΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ

Η ΠΟΕΣΥ απήργησε για την τήρηση του νόμου Πετραλια, η ΕΤΥΤΑ απήργησε κατά των δημοσιογράφων, διεκδικώντας μερίδιο από τα ταμεία τους, οι εκπομπές στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση, μαζί με τις διαφημίσεις, μεταδόθηκαν κανονικά, δυο τουλάχιστον εβδομαδιαίες εφημερίδες τυπώθηκαν (Ποντίκι –Σφήνα), στα τυπογραφεία των βαρόνων και του Περισσού οι μηχανές δούλεψαν ,η εργατική τάξη προδόθηκε ,από το μπλάκ-άουτ στην ενημέρωση , και η κυβέρνηση πέρασε μετά από καιρό, την πρώτη ήσυχη μέρα.


Παρά το γεγονός, ότι η ΕΣΗΕΑ, είχε ήδη προτείνει αυτοτελή 24ωρη ή 48ωρη απεργία ,για την κρίση στην ενημέρωση, και στάση εργασίας τη μέρα της απεργίας των ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ώστε να ενημερωθεί ο λαός , η πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ που ελέγχεται από διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ,( που έκαναν την πρόσφατη κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ) , αποφάσισε 24ωρη απεργία , με την αβάντα του αντιπρόεδρου του ΕΔΟΕΑΠ , που φαίνεται ότι «αποφασίζει και διατάσσει» για την ΕΣΗΕΜΘ.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Αλαφούζου βολεύτηκε μια χαρά, και εκτός από τα μεταφρασμένα δελτία του BBCια τους «ιθαγενείς», έπαιξε και… μεταφρασμένο το ματς Παναθηναϊκός-Σιένα.

Το βασικό αίτημα της απεργίας των δημοσιογράφων όπως περιγράφεται στο εξώδικο της ΠΟΕΣΥ, με τη γραφίδα ακριβοπληρωμένου νομικού γραφείου ήταν «Διεκδικούμε …την τήρηση της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας».Δηλαδή απεργία υπέρ του Νόμου Πετραλιά. Με τον τρόπο αυτό, μάθαμε, γιατί αναβλήθηκε η προσφυγή που είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, κατά του νόμου Πετραλιά, που τρώει το 10% από τους πόρους του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι τεχνικοί τηλεόρασης , που απεργούσαν κατ ουσία κατά των δημοσιογράφων, είχαν σαν βασικό αίτημα, « την ασφαλιστική ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ ή σε αντάλλαγμα μερίδιο από το αγγελιόσημο ».

Με άλλα λόγια οι δημοσιογράφοι έδωσαν ένα μεροκάματο, σε μια απεργία ,μαϊμού, υπέρ των αφεντικών και του Καραμανλή. Έτσι οι δημοσιογράφοι χάρη στη Ομοσπονδία τους , και με πρόεδρο, διευθυντή του κ. Σταύρου, πληρώνουν όχι μόνο την κρίση αλλά και τα αφεντικά τους.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: