24 Ιαν 2009

Αλήθειες και ψέματα από τη συνεδρίαση του Μεικτού στην ΕΣΗΕΑ (ΚΕΔ)

ΕΤΑΠ - ΜΜΕ: Η πρώτη σφαλιάρα στους συνταξιούχους δημοσιογράφους.

Με ένα πεντακοσάρικο το χρόνο απώλεια από την σύνταξή τους, για το 2008, πλήρωσαν οι συνταξιούχοι μας το περιβόητο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Τύπου).

Τόσα στέρησαν από τους συναδέλφους τους εκείνοι που είχαν βγει στους δρόμους απαιτώντας με το πανό τους, ένα Ενιαίο Ταμείο Τύπου (Τρίμης, Νταβανέλλος, Μουλόπουλος και Πλαχούρηδες).

Τότε από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, προειδοποιούσαν πως "δεν υπάρχουν καλές και κακές ενοποιήσεις".

Τι συνέβη λοιπόν: Η επιπλέον αύξηση 50 ευρώ, αντί να δοθεί αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2008, από το ΤΣΠΕΑΘ, πληρώθηκε από την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Με αποτέλεσμα και οι βετεράνοι της ΕΣΗΕΑ να χάσουν αυξήσεις για 9 μήνες.

Έτσι, οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι έχασαν αύξηση (δώρο Πάσχα, άδεια και 9 μηνιάτικα επί 50 ευρώ), συνολικά 500 ευρώ από το εισόδημά τους.

Η αποκάλυψη έγινε στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, και ήταν η απάντηση στην υποκριτική στάση δύο συνταξιούχων που είναι και μέλη του Πειθαρχικού. Οι ίδιοι, σαν συνδικαλιστές με γουνάκια (ήταν κι αυτοί στο ΄89) χαρακτήρισαν παράνομο το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Ωστόσο, μαζί με τους εκπροσώπους της «Συσπείρωσης - Δούρειος Τύπος» είχαν σηκώσει τη σημαία για ενιαίο ταμείο (ώστε να ασφαλιστούν χωρίς εργοδοτικές εισφορές τεχνικοί και άλλοι ετεροεπαγγελματίες, όπως θέλουν οι εργοδότες) στρώνοντας το χαλί στην κυβέρνηση, και παρασύροντας μαζί τους, εκτός από την παρέα των καταλήψεων στο ΣΥΡΙΖΑ και κάμποσους από το ΠΑΣΟΚ.

Οι μεγάλοι όμως, αυτοί… αγωνιστές νομιμοποίησαν παρόλα αυτά το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, αφού δεν αρνήθηκαν να εισπράξουν την έξτρα αύξηση των 50 ευρώ από ένα ταμείο που τώρα το λένε κι αυτοί παράνομο!

Στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου υπήρξαν και άλλες αποκαλύψεις, αφού πέσανε οι μάσκες. Τα μέλη της «Συσπείρωσης –Δούρειος Τύπος», μείνανε μόνοι τους να προσπαθούν να απολογηθούν για τις ευθύνες στην πρόσφατη κατάληψη του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ. Χαρακτήρισαν μάλιστα, την κατάληψη, σαν «συνομιλία κάποιων με τη διοίκηση του Σωματείου».

Η "Συσπείρωση" κατάφερε ακόμα, να… «μειώσει» την ανεργία στον κλάδο, με στοιχεία που έδωσε εκπρόσωπός της, ότι υπάρχουν μόνο 160 άνεργοι! Φρόντισε, όμως, να μην αναφερθεί τίποτα για τα σεμινάρια που αφορούν τους ανέργους όπου ήδη 130, που δεν έχουν καμία άλλη απασχόληση, επιμορφώνονται για πρώτη φορά σε πρόγραμμα επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Σύμβουλος της "Συσπείρωσης" επίσης, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση έχει διορίσει στην ΕΡΤ το 80% των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» του Δ. Ρίζου. Ο εκπρόσωπος των συναδέλφων που εργάζονται στην εφημερίδα όμως, τον διέψευσε λέγοντας πως από όσο γνωρίζει, μόνον ΕΝΑΣ εργάζεται και στην ΕΡΤ και στην εφημερίδα αυτή.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: