12 Δεκ 2008

Νέες Ιδέες Αναδιοργάνωσης

«Έχουμε προτείνει να τεθούν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Παιδείας, και όχι υπό το Υπουργείο Τύπου. Δεν είναι για μας χώρος προπαγάνδας, αλλά χώρος παιδείας και πολιτισμού. Να δούμε - και επ΄ αυτού περιμένουμε και τις δικές σας σκέψεις - όλη αυτή τη νέα κουλτούρα, το νέο πολιτισμό συνεργασίας μέσα από το Διαδίκτυο, που θα μπορέσει να είναι ένας βασικός άξονας, μια βασική πρακτική δημοκρατικής λειτουργίας των κυβερνήσεων, να αξιοποιήσουμε δηλαδή τη δυνατότητα της συμμετοχικής δημοκρατίας, μέσα από το Διαδίκτυο, για να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνίες, ως χώρες και ως πλανήτης».
Ομιλία κ.Γιώργου Α. Παπανδρέου στο συνέδριο του Global Forum of Media Development με θέμα "Ποιοτική Ενημέρωση για όλους"
10.12.2008


Απορία1: Υπουργείο Τύπου; Ποιο υπουργείο Τύπου;
Απορία 2. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ δεν είναι Ανώνυμες Εταιρίες ;


Σχόλιο: Πρόκειται σαφώς για γραφειοκρατική εκδοχή του «εκσυγχρονισμού».
Το εμπόδιο για την παραγωγή και εφαρμογή Πολιτικής Μέσων Ενημέρωσης, δεν είναι η έλλειψη πολιτικών αποφάσεων, και οι Γενικές Διευθύνσεις που επιλέγονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά η μορφή οργάνωσης της εποπτείας. Αυτό μας «κόβει τα πόδια». Μόλις βρεθεί η σωστή γραφειοκρατική δομή, θα επιλυθούν αυτόματα τα ζητήματα, της χειραγώγησης της ενημέρωσης, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της προώθησης των ημετέρων, και των άλλων προβλημάτων που προκαλεί η εσφαλμένη γραφειοκρατική δομή.

(H ΕΡΤ θα υπαχθεί στο υπουργείο Παιδείας, και θα μετατραπεί σε φροντιστήριο, για να μάθουν τα παιδιά επιτέλους την ελληνική γλώσσα !!. Η άλλη μισή , η ΕΡΤ-2, θα υπαχθεί στο υπουργείο Πολιτισμού, για να μεταδίδει πολιτιστικά προγράμματα, που τώρα, της το απαγορεύει το σημερινό καθεστώς, και η ΕΡΤ-3 θα υπαχθεί στο Μακεδονίας-Θράκης, για να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα των καταπιεσμένων μειονοτήτων; Το ΑΠΕ θα εκδίδει τα δελτία τύπου της Λυρικής. Την διεύθυνση της ΕΡΤ ,θα αναλάβει η κυρία Ρεπούση για να εποπτεύει η ίδια στην εφαρμογή του ταχύρρυθμου προγράμματος εκμάθησης της ιστορίας του συνωστισμού , που παρήγαγε το ίδρυμα «ανοιχτή κοινωνία», και της ΕΡΤ-2 συλλογικά οι Βαλιανάτος & Company). Ο πολιτισμός θα θριαμβεύσει. Και η ανοησία επίσης.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στις γενικές γραμματείες, θα τοποθετηθούμε σε προσωποπαγείς θέσεις στα υπουργεία, όπως είχαν κανονίσει οι φιλάνθρωποι εκσυγχρονιστές για τα δημοτικά ραδιόφωνα.


Σπύρος Χατζάρας
ΥΓ. Επειδή ερωτήθημεν για τις δικές μας σκέψεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: