3 Δεκ 2008

ΕΣΗΕΑ: ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

3 Δεκεμβρίου 2008
Απεργιακές κινητοποιήσεις με ανοικτή ημερομηνία, ώστε να προσδιοριστούν χρονικά σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών και όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τον Κλάδο.
Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν με 2ωρη στάση εργασίας (από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008.
Τα οξυμμένα προβλήματα στην αγορά εργασίας, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και η καταιγίδα της ανεργίας και της ακρίβειας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την ίδια απάντηση από όλους τους εργαζόμενους.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τις πολιτικές επιλογές λιτότητας και την κρίση να την πληρώσει ο κόσμος της εργασίας.
Οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, επιμένουν στην αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες επιλογές και στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων, των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων.
Επίσης, δηλώνουν αποφασισμένοι να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης απέναντι στις επιδιώξεις επιχειρηματικών ομίλων - κέντρων εξουσίας-διαπλοκής και δικτύων ενημέρωσης, που, προκλητικά, επιδίδονται, με όρους εμπορευματοποίησης, σε χειραγώγηση της ενημέρωσης με στόχο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: